Att komma ut inför alla andra

Ett par timmar efter att jag kommit ut på facebook så åkte jag ut till skärgården där mormor, låtsasmorfar, moster, moster man och deras fyra barn var. När jag kom dit så möttes jag av alla barn som ropade "HEEEEJ CIIIIIM!". Fick höra senare att moster då hade berättat för alla att "När Carro kommer så är det Cim vi säger", och dom försökte och rättade sig själv hela tiden, mina små gullungar <3 Det underbara med barn är att dom är så öppna och accepterande. Det var inga som helst konstigheter för dem att jag bytte namn, de var ju lite nyfikna och frågade varför och lite sånt, men det var ju bara ren nyfikenhet, ingenting dömmande på något vis.
 
Minns året innan, då alla var ute där i skärgården och firade pappa och hade kräftskiva. Jag hade då fluga på mig. Då kom min ena kusin och sa "Men det är väl bara killar som har fluga?" och jag svarade "Det är väl vanligast att killar har det, men tjejer kan också ha det". Hon stannade upp och tänkte ett tag och svarade sen "ja, det är klart!" och sen var det inget mer med det!
 
 
 
Men det var en liten avstickare! Anyhow så var jag rätt så orolig inför mormor och låtsasmorfars reaktioner. Jag hade inte berättat någonting för dem så det kändes väldigt läskigt. Hade tänkt att ta upp det med dem tillsammans men så blev det inte. Satt ute och åt frukost dagen efter när Eric, låtsasmorfar alltså, kom ut och satte sig och läste tidningen. Vi pratade lite och han sa Carro men rättade sig till Cim, då passade han på att fråga lite och vi hade en öppen konversation kring det och det kändes riktigt bra! Just då i alla fall..
 
Senare under dagen så var vi alla nere på bryggan och badade. Efteråt så satt mormor i solstolen och läste och alla andra gick upp. Jag var på väg att följa efter men kom på att det ju var ett bra tillfälle så jag stannade kvar. Tog dock ett tag innan jag sa något, jag lät mest mormor prata på om sitt och satt och lyssnade. Hittade liksom ingen bra ingång på ämnet. Men så efter ett tag så ropade min ena kusin på mig "CIIIIIM" för hon undrade var jag var någonstans. Jag tog då chansen och tog upp ämnet och berättade om utredningen, mina tankar, vad jag vill med allting osv och hon tog det jättebra! "Så länge DU är lycklig och det känns rätt för DIG så är det självklart det du ska göra". Namnet Cim tyckte hon var fint och sa att om det är det jag vill kallas för ska hon självklart försöka, däremot hade hon svårt för ordet "hen". Hon körde den vanliga "det betyder höna på engelska". En kommentar jag stör mig nå så enormt mycket på nu för tiden efter att ha hört den tusen gången. Skitsamma vad det betyder på engelska, det är ju det svenska språket ordet används i!
 
Som jag skrev på facebook här om dagen
"Vi har fem ord:
Faster, hen, barn, bra och fart.
Eller om man så vill:
Snabbare, höna, lada, BH och fis.
För dessa fem ord har alla en egen betydelse på engelska. Men av någon anledning så ska folk aggra nå så djävulskt mot "hen" för att det betyder "höna" på engelska. Men vad tusan spelar det för roll vilken betydelse det har på engelska, när det är i det svenska språket vi använder ordet? 
don't get it."
 
Senare på kvällen i alla fall så satt jag och moster Cicki i soffan och försökte prata lite då jag hade massa känslor all over the place då jag och Elin försökte komma fram till vad det var vi faktiskt hade. Men vi fick aldrig riktigt tillfälle att prata om det för vi blev avbrutna hela tiden, denna gången av Eric. Så här kommer ett till utdrag från min tidigare blogg.

 
- Cim
 
 

Kommentera inlägget





Kom ihåg mig?









Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo