Knottriga överamar

Jag har alltid haft en ganska fin hy, så en av de saker jag oroade mig över inför starten av testosteron var om jag skulle få sämre hy, jag hoppades dock att jag inte skulle märka någon skillnad då jag även som tonåring hade en jämn, finnfri hy. Jag ska väl inte påstå att jag har fått megadålig hy, men ja, lite sämre är det. Dels har jag blivit torrare i ansiktet odh haft ett par finnar har ploppat upp här och var också men inte så många. Den största förändringen är på mina överarmar som har blivit alldeles knottriga!

Jag har googlat lite och det kallas keratosis pilaris vilket är är en rubbning av hudens förmåga att bilda ett normalt hornlager. Tydligen vanligt bland tonåringar och då speciellt på vintern. Så jag hoppas det går över! Har dock väldigt bra produkter som jag använder och som jag tycker hjälper. Dels smörjer jag in med MSM-gel och propolis creme varje dag och så tvättar jag med mild tvål samt scrubar ca 2 gånger i veckan. Så fort jag slarva så blir det knottrigare! Men hoppas som sagt på att det är övergående, dels när min kropp hamnar lite mer i balans med hormonerna och dels när vi lämnar vintern bakom oss =)

En annan grej jag tycker mig uppleva är att jag har fått mycket större lår! Vilket är konstigt då fett på låren främst är en östrogengrej. Eller om det kan vara så att jag har gått ner på andra ställen, men inte där än, och därför uppelver dem som större? Jag vet inte, oavsett så gillar jag det inte >:( Övrigt om just fettfördelningen så tycker jag inte det har hänt så jättemycket faktiskt. Ska dock ta lite nya bilder snart då jag ska köra igång ett träningsprogram, så då kan jag jämföra med de jag tagit tidigare =)
 
Räknade precis hur länge jag tagit testosteron och jag är inne på 7 månader och 10 dagar! Va tiden går snabbt ändå, men tycker inte att jättemycket har hänt utseendemässigt i ansiktet. Utöver lite ansiktshår så är det inte så mycket som har förändrats. För inte ens en vecka sen så gjorde jag en ögonlaseroperation för att korrigera mina synfel. Det är SÅ SKÖNT att kunna se utan glasögon, men tycker jag tycker jag ser mer kvinnlig ut utan glasögon. Mitt ansikte blir så runt liksom, glasögonen bröt av snyggt. Låt oss gå igenom lite bilder och se för oss själva
 
Dagen innan jag började på testosteron

7 månader på testo, med glason

7 månader på testo, utan glasögon
 
 
Det är väl inte bara jag som tycker att
1. Det har inte hänt så mycket i ansiktet på desa sju månader och 10 dagar.
2. Jag ser bättre ut med glasögon 
Right?
Dessutom så syns min lilla lilla skelning mycket mer när jag tar bilder på mig själv nu när jag inte har glasögon! Jag har varit medveten om att jag skelar lite men har inte sett det så tydligt på bilder och så. Nu tycket jag det syns på nästan varenda bild!

Anyhow, det område testosteronet verkligen märks på är framförallt rösten! Den 28de ska jag sjunga solo men känner mig jättekluven inför det! Tyckte tidigare att jag var i målbrottet men det är inget emot vad jag är nu. Rösten bryter ofta och jag är glad över att jag inte är tonåring när detta sker, hade dött av skam! Nu kan jag målbrottsskratta åt det istället ;)

- Cim