Uppdatering

Hade blandat ihop månaderna lite, båda besöken skulle visst ske på samma dag! Så först träffade jag Mats, hormonläkaren. Vi gick än en gång igenom vad som händer med kroppen på testosteron och så frågade han om jag funderat något på vilken typ jag vill ha. Vill inte ta sprutor då det är svårare att ställa in och inte riktigt rekomenderat om man inte ska ta hel dos. Så istället kommer de bli en gel. Han hade tre stycken olika varianter och vi kom fram till att jag ska ha en pump som är lätt att dosera och där inget slängs liksom. Den vanliga dosen är 6 pump om dagen men jag ska ta 2-3. Sen sa Mats att jag själv kan experimentera lite uta att jag behöver kontakta honom, så länge jag inte går över 6 pump om dagen, så det känns bra! Och blir det ca 2-3 pump om dagen så räcken den i 90 dagar.

Sen tittade vi på mina prover som jag hade lämnat 2014. Minns att de sa då att jag hade lite förhöjda värden testosteron men det var inget de fäste sig vid. Så nu när Mats kollade på det så verkade det vara värsta grejen! 2,9 låg jag på och jag frågade vad som var normalt. "Lägre än så" var det enda svar jag fick. Så gav han mig en lång seriös blick och frågade "har du tagit testosteron på egen hand någon gång?" och det har jag ju inte gjort vilket jag berättade, men kände mig ändå lite skyldig för att han var så seriös! Var en från reproduktionsmedicin där på besök och de kom fram till att det är möjligt att jag har en speciel typ av livmoder, PCO, som gör att man kan ha högre testosteronvärde. Hur som helst så bad han mig att ringa när jag har fryst in mina ägg och då ska han skriva ett recept och så kan jag börja på testo sen direkt! :D

 
Nästa besök var hos reproduktionsmedicin. Träffade först en läkare som gick igenom allt med mig, pratade om de olika medicinerna jag ska ta osv. Sen gjorde vi ett gynundersökning med ultraljud. Trevligt då också att det var en kille där som hon lärde upp. Jag var ju obekväm som jag var med benen särade, men visst varför inte slänga in lite fler folk i rummet. Men men, frågade henne om hon kunde kolla om jag hade PCO-äggstockar vilket hon kunde. Så vi kikade på det och hon kunde konstatera att jag inte hade det. Berättade då vad Mats hade sagt och hon svarade "Jaha va konstigt, så vitt jag vet är gränsvärderna för en biologisk kvinna 3,0" jag hade ju 2,9 så då fattar jag inte vad grejen var :P Efteråt fick jag träffa en barnmorska och vi babblade på i evigheter! Hon gick igenom allt än en gång, hela processen, vad jag ska ta för mediciner, skrev ut ett schema osv. Kan ju konstatera att jag aldrig tidigare längtat så mycket efter mensen som jag gör nu! För min första mensdag ska jag börja med några piller, efter tre dagar ska jag även ta en spruta, efter sju dagarar ska jag ta en spruta till och efter ytterligare ett par dagar ska jag ta en sista spruta. Jag vilar sen från alla mediciner i en dag för att sen åka in för äggplockning!

 
Kommer direkt sen få veta hur många ägg de lyckats få och sen ringer jag Mats och får börja på testo! Så galet taggad!!! :D Lite nervös inför själva äggplockningen dock, barnmorskan sa att vissa känner inte av det alls efteråt och andra jättemycket. Kommer bli relativt nerdrogad vilket känns bra. Elin har lovat att vara med också och det känns jättebra. Då kommer jag känna mig trygg :)

- Cim