10 månader på testosteron

Ja jäklar vad tiden spinger iväg, redan 10 månader idag och jag vet ärligt inte riktigt hur jag känner inför det! Alltså att det redan har gått 10 måander är asnajs, är inte det jag menar, utan snarare hur jag känner inför det som har hänt och framförallt inte hänt med min kropp under dessa månader!

Jag har ägnat förmiddagen åt att kolla runt på youtube på andra människors 10 månader på T-dag, här är ett litet urval:

 
Jag tänker så att om jag skulle möta dessa tre människor ute på stan så skulle jag koda dem som män, och så känner jag inför alla videos jag har tittat på. Men ser jag mig själv i spegeln så känns det som att jag har mil kvar tills jag är där! Vilket i sig kanske är lite motsägelsefullt eftersom att jag är icke binär, men det hela handlar nog om att jag bara är så jävla trött på att bli könad som kvinna hela tiden. Liksom på riktigt, ni förstår inte hur trött jag är på det. Jag tycker att folk blir bättre och bättre på att använda rätt pronomen och jag känner sån kärlek till de personer som verkligen anstränger sig! <3 Men sen hamnar jag i situationer ibland där någon säger "hon" och varenda cell i min kropp gör uppror, men jag känner inte att det är värt att anmärka om det. Som häromveckan när jag var inne på banken. Skulle fylla i en blankett och sen då bara gå tillbaka till luckan när det blev ledigt istället för att ta en till nummerlapp. Så jag gjorde det men personen i luckan hann trycka fram nästa nummer och skulle då förklara för det äldre paret bakom mig som började gå fram att "jag ska bara hjälpa henne här då hon bara skulle fylla i en blankett", och dessa situationer tycker jag är så svåra att hantera. Jag gick därifrån med en sur eftersmak, som jag alltid gör när sånt här sker, men samtidigt orkar jag inte rätta alla som säger fel i situationer som denna när det inte är någon jag kommer träffa igen eller så. Jag känner definitivt att jag inte skulle ta lika illa upp om jag felkönades som man istället. Är nog därför jag känner mig lite frustrerad över att jag inte alls har nått så långt under dessa 10 månader.
 
Jag tog dock bara först 1/3 dos och sen 1/2 dos under de två första månaderna innan jag gick upp på full dos, så det kanske är en orsak också till varför jag känner att jag ligger lite efter. Men oavsett så tänkte jag att jag ska dra igenom lite vad som händer med kroppen eftersom det var ett tag sen sist!

Ansiktet
Nu för tiden får jag raka mig två gånger i veckan minst. Det är mest mustaschstrån men även några små här och var som ser väldigt knasigt ut om jag inte rakar. Rösten får patsa in här under ansikts-kategorin också. Har de senaste dagarna upplevt att jag kanske har droppat ännu ett litet snäpp i rösten? Eller så har jag bara varit hes av någon anledning. Jag fortsätter att försöka sjunga i mitt ljusare register, men det är svårt och låter inte alltid så bra, men tänkte att jag fortsätter så kanske det förhoppningsvis blir bättre med tiden =)

Känns för övrigt som att det är mycket mer som kommer hända med ansiktet, jag tycker inte att jag ser att det ska ha hänt speciellt mycket om jag jämför dessa bilder, dag 1 på T och månad 10 på T.



Och adamsäpple, vad är det?? Inget jag har märkt någon skillnad whatsoever på iaf.

Överkropp
Jag har varit väldigt dålig på att träna, tyvärr. Var inne i ett bra träningsmode förut, men sen när jag började kolla upp mina vader och fick order om att inte anstränga de för mycket så fallerade all träning helt. Jag är lite så, allt eller inget. Men oavsett så har jag fått lite biceps vilket jag är sjukt nöjd med. Skulle dock vilja komma igång med lite träning och bygga ännu mer muskler och framförallt dra ner på fettprocenten. Jag hoppas att mina vener kommer träda fram lite mer då, det skulle vara najs!

För att prata mer om hår - känns som om det är där testosteronet har verkat mest för behåringen är crazy - så har jag superhåriga armar. Inte bara det att det har blivit tätate där jag redan hade och lite annan textur, utan det har verkligen spritt sig. Tittar jag på min arm så har jag hår överallt, förut var det bara på ovansidan av armen men nu är det hela vägen runt. Börjar få lite hår på bröstet också men inte överdrivet mycket. Mage och höfter dock har det kommit en del på. Tog bilden häromveckan när jag provade en ny pumpmodell så där syns det ju rätt bra at det hänt en del.

 
Appropå mage så känns det som att fettet börjar lägga sig mer där nu. Har inte ens vågat mäta mig däromkring för känns inte som att det är några siffror som kommer göra mig glad, haha! Speciellt inte eftersom att jag inte kan märka att det tas från någon annan del av kroppen! Har fortfarande en väldigt kvinnlig kroppsfigur. Kan i dagsläget i princip inte gå hemifrån om jag inte har min helkroppsbinder på mig. De få gånger jag gjort det har jag känt mig så obekväm. Men det är väl ännu en anledning till att verkligen komma igång med träningen!

Underkroppen
Som sagt, it's all about the hair. Senast imorse satt jag och beundrade mina håriga ben. Samma sak där att det har spritt sig överallt! Rumpa, hela låren, benen, fötter och tår. Hår, hår, hår. Inte så mycket mer som hänt på underkroppen.

En annan grej jag tänkte på när jag scrollade igenom mina tidigare inlägg är jag är mycket mindre emotionell nu för tiden. Jag kan inte komma ihåg när jag grät senast, det är definitivt något jag kan sakna ibland! Att bara få gråta ut ordentligt kan vara så skönt! Tidigare börade det med ett fint klipp eller en sorglig film och sen kunde jag gråta över allt när jag väl börjat, men nu som sagt så kommer det aldrig igång. Jag kan på sin höjd få lite tårar i ögonen men aldrig så det rinner över. Det betyder inte att jag inte känner samma känslor, för det gör jag absolut, det kommer bara inte ut i tårar.

Vill spinna vidare lite på tråden om känslor också.. Jag har bestämt mig för att börja dejta igen. Jag har varit helt off the market i snart 8 månader då jag tagit tiden till att hitta mig själv, bli bekväm med att vara ensam med mina känslor och bara hitta ett sundare förhållningssätt till att dejta. Det har samtidigt varit ganska bekvämt att slippa tänka på allt som har med dejting att göra medan min kropp går igenom alla dessa förändringar. Men nu känner jag ändå att jag är redo att ge mig ut igen. Så hade jag min första dejt häromdagen och jag hade så himla svårt att ta mig iväg hemifrån, eftersom att jag kände mig så sjukt oattraktiv. Det är verkligen en känsla jag hatar och som jag gick med varje dag i många år när jag var yngre och mobbad. Den var också ganska oväntad. Jag vet ju att det finns människor som tänder på människor som mig, men tydligen så tror jag bara inte att någon kommer tända på just mig. Det var sjukt jobbiga tankar som snurrade runt i huvudet. Nu var det här ju bara en oskyldig dejt och det är på den nivån jag tänker stanna ett bra tag, men om jag väl träffar någon jag verkligen gillar och vill ta det till nästa nivå med lite mer närhet och mys.. Jag vet inte, jag kan knappt se det framför mig hur tusan jag ska förhålla mig till det. Hur jag ska kunna känna mig så bekväm med någon att jag kan vara naken med den??
 
Bildresultat för nebido
 
Jag funderar också på om jag kanske ska gå över till testosteronspruta istället för gel! Jag tänkte att jag ska ge det två månader till så jag kommer upp i ett år och om jag då fortfarande känner att jag jag inte kommit så långt, så ska jag kontakta min hormonläkare. Tycker också det är lite konstigt att jag inte haft någon uppföljning alls.. jag pratade med honom på telefon när jag gick ifrån tostrex som ju gav mig utslag, till testogel, men inget utöver det. Visst det ligger väl lite på en själv att höra av sig om det är något, men ett uppföljningsmöte borde de nästan ha som rutin tycker jag. Anyhow så vore det så mycket smidigare med spruta. Jag ville inte det förut eftersom att jag ville gå på lägre dos och för att sprutor kan verka mer kraftigt som jag förstått det, men då jag ändå är uppe på full dos och tycker att inget händer, så kanske spruta är att föredra! Plus att det vore skönt att slippa det här med att ständigt smeta på massa gel och sen inte få duscha alltför nära inpå osv.

Jaaaja, det här blev ett ganska rörigt inlägg känns det som. Kanske borde försöka uppdatera oftare så jag inte behöver klämma in allt i ett megainlägg när jag väl bloggar!

- Cim